Dieta Vegetarian

Zbilansowana dieta wegetariańska na Twoim talerzu

Dieta Vegetarian została zaprojektowana z myślą o zapewnieniu pełnowartościowego, smacznego i różnorodnego żywienia dla osób, które świadomie rezygnują ze spożywania mięsa i ryb czy owoców morza. Jadłospis komponowany jest w taki sposób, aby dostarczyć wszystkich niezbędnych składników odżywczych, a przy tym zapewnić kulinarne doznania, które zachwycą każde podniebienie. Balans pomiędzy zawartość białka roślinnego, zdrowych tłuszczów, węglowodanów oraz bogactwa witamin i minerałów sprawiają, że pakiet Vegetarian jest idealnym wyborem dla tych, którzy dążą do zdrowego trybu życia.

Zdrowe i zrównoważone podejście

Nasza dieta kateringowa opiera się głównie na świeżych, sezonowych warzywach i owocach, które dostarczają cennych składników odżywczych oraz naturalnych antyoksydantów wzmacniających cały układ odpornościowy. Zależy nam na zapewnieniu odpowiedniej ilości białka roślinnego poprzez wykorzystanie roślin strączkowych, tofu, orzechów, nasion oraz produktów zbożowych. Przyczynia się to do utrzymania prawidłowej masy mięśniowej i zapobiega poważnym niedoborom. Warto dodać, że unikamy przetworzonej żywności skupiając się na naturalnych składnikach, aby zapewnić jak największą wartość odżywczą oraz minimalizować spożycie sztucznych dodatków. Przygotowane przez nas posiłki w pakiecie Vegetarian dostarczają niezbędnych tłuszczów w postaci olejów roślinnych, awokado, orzechów, oraz nasion, które wspierają pracę mózgu, regulują poziom hormonów i chronią układ sercowo-naczyniowy.

Zawartość białka

15-20%

Zawartość węglowodanów

45-55%

Tłuszcze

25-35%

Dieta Vegetarian dostępna w pakiecie FIT - codziennie 25 dań do wyboru.

Zakres kcal: 1000 - 4000 kcal

Cena od: 59zł

Dla każdego coś pysznego

Nasze menu kateringowe jest starannie skomponowane przy uwzględnieniu zróżnicowanych preferencji smakowych i zapotrzebowania na składniki odżywcze. Oferujemy różnorodne posiłki; w tym świeże sałatki, zdrowe zupy oraz kolorowe dania oparte na warzywach i roślinnych źródłach białka. Nie brakuje też pysznych, zdrowych deserów owocowych i czekoladowych.

Niekończące się korzyści

Dzięki zrównoważonemu spożyciu składników odżywczych, dieta Vegetarian pomaga obniżyć poziom cholesterolu oraz reguluje ciśnienie krwi, zmniejszając przy tym ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia. Wzbogacony o składniki, takie jak kwasy tłuszczowe omega-3 i aminokwasy pakiet sprzyja poprawie nastroju i zmniejsza ryzyko wystąpienia depresji.  Z kolei podwyższona zawartość błonnika w warzywach i owocach przyczynia się do poprawy trawienia oraz regulacji poziomu glukozy we krwi. Aspekt ten sprzyja redukcji tkanki tłuszczowej oraz pomaga w utrzymaniu odpowiedniej masy ciała.